torsdag den 7. november 2013

Uro i Rækkerne

Tilladelse til indlægen givet af Fair Dogs formand der også har skrevet dette

Charlotte Fabis Andersson


Der er lidt uro blandt hundefolket for tiden - og med rette.

Den gang Karen Hækkerup annoncerede, at OBS listen ville komme væk og skambids paragraffen "ændret" ved det lovforslag der er fremlagt, var vi med det samme klar over hvad det er de forsøger - nemlig at splitte hundefolket, som endelig havde fundet mere sammen end tidligere, i en fælles kamp i mod en usaglig og ufaglig funderet hundelov. Regeringen satsede på, at hundefolket ikke var klogere og at mange ville vende forbudshundene ryggen og det må jeg sige, at de til dels har fået ret i, desværre.

Der skal ikke herske tvivl om, at Fair Dog's indstilling, mål og formål er det samme som det hele tiden har været og at vi forholder os fagligt, videnskabeligt, sagligt og juridisk til tingene, ligesom vi hele tiden har gjort. Vi arbejder for at få fjernet hele forbudslisten og ikke kun 3, 5 eller 7 hunderacer. Der er INTET fagligt belæg, for at forbyde visse hunderacer, der findes ikke hunderacer der er mere farlige eller aggressive end andre, forbuds hundene bider ikke mere end andre og der findes uansvarlige hundeejere indenfor alle hunderacer, ikke kun de 13 på forbudslisten.

Findes der racer der er mere krævende end andre hunderacer, JA og det er ikke noget nyt, det har der hele tiden gjort. Findes der hundeejere der ikke burde have hunde, JA og det har der hele tiden gjort, det er ikke racebetinget.

I 80'erne havde vi i gennemsnit 37.000 ulykker med hunde i Danmark, den gang var "muskelhundene" ikke på mode, så at give dem skylden for alverdens ulykker og dårligdomme, er at springe over hvor gærdet er lavest og helt uden fagligt belæg.

Antallet af bid og antallet af aflivninger af uskyldige hunde, ændres ikke ved det lovforslag der er fremlagt nu og for Fair Dog, er det hverken tilfredsstillende eller i nærheden af godt nok. Det lovforslag der er fremlagt er uambitiøst, usagligt og lige så ufagligt funderet, som det var i 2009/2010 og vi giver ikke op før vores mål er nået og vi i Danmark, har en hundelov uden forbudshunde, der straffer de uansvarlige hundeejere og ikke hundene og før der er lige ret for alle, uanset race og herkomst.

Lykkes det ikke politisk at ændre loven, tager vi den juridisk og fagligt. Sådan er det